Cuțit Satake Unique Shirogami Nakiri...
    Cuțit Satake Unique Shirogami Nakiri...
    Cuțit Satake Unique Shirogami Nakiri...
    Cuțit Satake Unique Shirogami Nakiri...
    Cuțit Satake Unique Shirogami Nakiri...

    Cuțit Satake Unique Shirogami Nakiri 17 cm într-o cutie de lemn

    803-342
    Livrare rapidă din stoc.
    546,21 lei
    cu TVA

    Cuțit Satake Unique Shirogami Nakiri 17 cm

    Un cuțit japonez specializat  , conceput pentru tăierea ierburilor și legumelor. Datorită lamei dreptunghiulare,  puteți transfera rapid ingredientele tăiate într-un castron sau tigaie de salată.  Un bucătar cu experiență poate folosi un  cuțit Nakiri subțire pentru a obține felii decorative, translucide (metoda katsura-muki). Muchia de tăiere dreaptă este folosită pentru tăierea în linie verticală și permite multe tehnici diferite, cum ar fi  julienne și chiffonade.

     

    Cuțit Satake Unique Shirogami Nakiri 17 cm

    Un cuțit japonez specializat  , conceput pentru tăierea ierburilor și legumelor. Datorită lamei dreptunghiulare,  puteți transfera rapid ingredientele tăiate într-un castron sau tigaie de salată.  Un bucătar cu experiență poate folosi un  cuțit Nakiri subțire pentru a obține felii decorative, translucide (metoda katsura-muki). Muchia de tăiere dreaptă este folosită pentru tăierea în linie verticală și permite multe tehnici diferite, cum ar fi  julienne și chiffonade.

    Date tehnice:

    Lama -  Shirogami #2 din otel inoxidabil

    Maner -  lemn de pakka

    Duritate -  60 HRC +/- 1 

    Lungime totala -  29,4 cm

    Lungime lama -  17,0 cm

    Lățime lame -  4,9 cm

    Grosimea lamei -  1,8 mm

    Metoda de ascuțire -  tăiere simetrică pe două fețe

    Greutate -  aprox . 188 g

    Cuțitele de bucătărie tradiționale japoneze sunt fabricate din  oțel carbon  (un aliaj de fier și carbon). Conținutul ridicat de carbon din compoziția chimică îl face să nu fie cel mai ușor de întreținut, iar nerespectarea recomandărilor poate provoca daune ireversibile. Principiul de bază al întreținerii  cuțitelor din oțel inoxidabil este să le ștergeți după operație. Lăsând cuțitul să se usuce singur va duce la apariția ruginii pe lamă. Când depozitați  cuțitele din oțel carbon,  amintiți-vă că umiditatea le afectează negativ și înainte de a le depozita într-un sertar, un bloc sau de a le lăsa pe o bandă magnetică, trebuie să fie uscate în prealabil.

    Cel mai bine este să folosiți ulei de camelie (inodor și fără gust) pentru întreținere  , cu toate acestea, uleiul de gătit obișnuit va funcționa bine și pentru utilizarea de zi cu zi (folosirea frecventă a cuțitelor nu va face grăsimea râncedă). Utilizarea altor produse de îngrijire nu este interzisă, dar trebuie să ne amintim că  cuțitul trebuie curățat temeinic înainte de utilizare , deoarece substanțele chimice nu trebuie să intre în contact cu alimentele. Utilizarea unor astfel de conservanți este recomandată pentru depozitarea sau transportul pe termen lung.

    Un mediu acid afectează negativ și cuțitele de bucătărie care vor rugini. Oțelul carbon, în contact cu substanțe cu pH acid,  ruginește chiar mai repede decât în ​​raport cu umiditatea,  de aceea este important să le ștergeți. Din acest motiv, tăierea citricelor, precum și a cepei poate lăsa urme de patină mai închisă pe lama cuțitului.

    Pentru  auto-înlăturarea decolorării,  cel mai bine este să folosiți preparate delicate pentru curățarea blaturilor de bucătărie (de exemplu, lapte „cif”), precum și un burete pentru curățarea suprafețelor din teflon (un burete obișnuit poate lăsa mici zgârieturi). Este inacceptabil să spălați cuțitele în mașina de spălat vase. Produsele chimice utilizate în mașinile de spălat vase pot duce la decolorarea lamei, pot deteriora definitiv mânerul sau lama în sine. Temperatura ridicată poate duce la întărirea muchiei de tăiere, așa că nu folosiți produse de gătit.

    Shirogami  este unul dintre oțelurile inoxidabile japoneze  ,  care este o legendă printre oamenii interesați de cuțite. Oțel carbon perfect curat,   care poate fi întărit până  la 65 HRC.  Este foarte usor sa se realizeze pe acesta o margine de taiere lustruita care sa mentina o agresiune confortabila de taiere. Oțelul carbon este  sensibil la umiditate,  de fiecare dată după terminarea lucrării, cuțitul trebuie spălat, uscat și uns din când în când. Aceasta păstrează suprafața oțelului, o protejează de patinare și rugină. Shirogami este, fără îndoială,  unul dintre cele mai bune oțeluri folosite în producția de cuțite.

    Compoziția oțelului:

    Carbon:  1,05-1,15%

    Mangan:  0,20-0,30%

    Fosfor:  0,025%

    Siliciu:  0,10-0,20%

    Sulf:  0,004%

    Garantia se acorda  pe o perioada de 24 de luni  de la data achizitiei.

    Garanția acoperă numai daunele rezultate din defecte ascunse de fabricație sau materiale, cu condiția ca:

    unealta a fost utilizată în conformitate cu instrucțiunile de utilizare și utilizarea prevăzută și întreținută corespunzător;

    a fost utilizat în condițiile recomandate de producător;

    Daunele rezultate din utilizarea necorespunzătoare nu sunt acoperite de garanție.

    2 Produse
    No reviews

    Nota Comentarii (0)

    Nu sunt opinii ale clientilor in acest moment.
    Produs adăugat în lista de dorințe
    Produs adăugat la comparator

    Acest website folosește cookie-uri pentru a furniza vizitatorilor o experiență mai bună de navigare și servicii adaptate nevoilor și interesului fiecăruia.