Cuțit Yanagi Sashimi 30cm (mâna dreaptă) | Global G-14R
Cuțit lung , foarte subțire, cu o lamă în formă de frunză de salcie, perfect pentru tăierea și filetarea peștelui. Yanagiba sau Yanagi („lama de salcie”) este un tip de cuțit care provine din vestul Japoniei (regiunea Kansai). A fost proiectat diferit de cuțitele europene, deoarece ar trebui tăiat doar într-o singură direcție - spre tine (tehnica „hiki kiri” ). Șlefuirea tradițională pe o singură față vă oferă controlul asupra sarcinilor precise și accelerează ascuțirea cuțitelor.
Cuțit lung , foarte subțire, cu o lamă în formă de frunză de salcie, perfect pentru tăierea și filetarea peștelui. Yanagiba sau Yanagi („lama de salcie”) este un tip de cuțit care provine din vestul Japoniei (regiunea Kansai). A fost proiectat diferit de cuțitele europene, deoarece ar trebui tăiat doar într-o singură direcție - spre tine (tehnica „hiki kiri” ). Șlefuirea tradițională pe o singură față vă oferă controlul asupra sarcinilor precise și accelerează ascuțirea cuțitelor.
Date tehnice:
Lama - otel inoxidabil CROMOVA 18
Maner - otel umplut cu nisip
Duritate - 56-58 HRC
Lungime totala - 43 cm
Lungime lama - 30 cm
Lățime lama - 3,3 cm
Grosimea lamei - 3 mm
Metoda de ascuțire - tăiere pe o singură față cu mâna dreaptă
Greutate - aproximativ 249 g
Cuțitele de bucătărie Global sunt renumite pentru că îmbină eficiența fenomenală cu designul elegant. Sunt ușoare și perfect echilibrate , iar lamele lor subțiri, dure și durabile își păstrează ascuțimea perfectă pentru o lungă perioadă de timp. Datorită structurii uniforme, cuțitele sunt igienice, mai bune în mână și mai ușor de curățat sau ascuțit. Mânerul echilibrat individual a fost proiectat pentru a reduce oboseala și pentru a preveni alunecarea mâinilor. Cuțitele Global, concepute în 1985 de Chimney Yamada , au câștigat multe premii internaționale și sunt recunoscute în mod continuu de bucătari de top - atât profesioniști, cât și bucătari de acasă.
Cromova 18 este un oțel exclusiv pentru cuțitele Global, patentat de oțelăria Yoshikin. Conținut foarte mare de crom, clasifică acest oțel în categoria inox. Procesul de întărire se realizează prin încălzirea lamei la 1000 de grade Celsius și apoi răcirea acesteia la -80. In acest fel se obtine o duritate de 56-58 HRC. Acest oțel este potrivit atât pentru începători, cât și pentru profesioniști.
Compoziția oțelului:
Carbon: 0.75-1.05
crom: 17.30
Molibden: 1.12
Tungsten: 0,14
Vanadiu: 0,14
Nichel: 0,18
mangan: 0,40
siliciu: 0,48
Cupru: 0,0235
Fosfor: 0.026-.040
sulf: 0.004-0.035
Astfel de proporții de elemente garantează ușurința îngrijirii cuțitului, atât în ceea ce privește protecția împotriva patinei sau ruginării, dar și ascuțirea este destul de ușoară, iar pentru aceasta puteți folosi ascuțitoare circulare, fără a fi nevoie să investiți în pietre necesare oțelurilor călite. la valori mai mari.
Cuțitele de bucătărie din oțel inoxidabil sunt mai ușor de îngrijit în comparație cu cuțitele din oțel inoxidabil (carbon). În compoziția sa chimică, în afară de fier și carbon, există și alte elemente (Crom și Vanadiu) care sunt mai rezistente la coroziune și abraziune. Cu toate acestea, trebuie amintit că niciun cuțit nu este 100% inoxidabil, așa că nu trebuie să le neglijezi complet.
După terminarea activităților , acestea trebuie spălate și apoi șters. Când depozitați cuțitele din oțel inoxidabil într-un bloc, amintiți-vă să le uscați bine în prealabil, deoarece structura închisă a blocului nu contribuie la o bună ventilație a cuțitelor. În cel mai rău caz, acest lucru va duce la rugina pe lamă.
Cuțitele de bucătărie lungi nefolosite pot fi lubrifiate cu ulei de camelie, datorită căruia cuțitul nostru va fi întotdeauna în stare bună.
Este inacceptabil să spălați cuțitele în mașina de spălat vase. Produsele chimice utilizate în mașinile de spălat vase pot decolora lama, pot deteriora definitiv mânerul sau lama în sine. Temperaturile ridicate pot întări muchia de tăiere, așa că nu trăiți în vase de gătit.
Garanția se acordă pe o perioadă de 24 de luni de la data achiziției.
Garanția acoperă numai daune cauzate de defecte ascunse de fabricație sau materiale, cu condiția ca:
instrumentul a fost utilizat în conformitate cu manualul de instrucțiuni și cu utilizarea prevăzută și întreținut corespunzător;
a fost utilizat în condițiile recomandate de producător;
Garanția nu acoperă daunele rezultate din utilizarea necorespunzătoare.
Nota Comentarii (0)