Cutit Global Ukon pentru paine 22 cm
Cutitul japonez Global Ukon pentru paine de 22 cm are o lama zimtata, fiind ideal pentru taierea painii, inclusiv a celei cu coaja tare. Este fabricat din otel inoxidabil CROMOVA 18, patentat de otelaria Yoshikin, cu o duritate de 56-58 HRC. Acest otel este potrivit atat pentru incepatori cat si pentru profesionisti, avand un continut mare de crom si alte elemente care garanteaza durabilitatea si usurinta in ingrijire.
Global Ukon Cutit pentru paine 22 cm
Cutit japonez lung cu lama zimtata, ideal pentru taierea oricarui tip de paine, fara a apasa prea tare pe tocator. Lama subtire si ascutita se descurca excelent cu coaja tare si crocanta (de exemplu, bagheta), permitand obtinerea de felii subtiri si pastrand forma painii.
Specificatii tehnice:
Lama - Otel inoxidabil CROMOVA 18
Maner - otel umplut cu nisip
Duritate - 56-58 HRC
Lungime totala - 35,5 cm
Lungime lama - 22,0 cm
Latime lama - 3,7 cm
Grosime lama - 1,8 mm
Metoda de ascutire - lama zimtata
Greutate - aprox. 171 g
Cromova 18 este un otel exclusiv pentru cutitele marcii Global, patentat de otelaria Yoshikin. Continutul foarte mare de crom clasifica acest otel in categoria inoxidabililor. Procesul de intarire consta in incalzirea lamei la 1000 de grade Celsius, urmata de racire la -80. Astfel, se obtine o duritate de 56-58 HRC. Este un otel potrivit atat pentru incepatori cat si pentru profesionisti.
Compozitia otelului:
Carbon: 0.75 – 1.05
Crom: 17.30
Molibden: 1.12
Tungsten: 0.14
Vanadiu: 0.14
Nichel: 0.18
Mangan: 0.40
Siliciu: 0.48
Cupru: 0.0235
Fosfor: 0.026-0.040
Sulf: 0.004 – 0.035
Aceste proportii de elemente garanteaza usurinta in ingrijirea cutitului, atat in ceea ce priveste protectia impotriva patinei sau ruginii, dar si ascutirea este destul de simpla, putand fi folosite ascutitori rotative, fara a fi nevoie de investitii in pietre speciale pentru otelurile intarite la valori mai mari.
Nota Comentarii (0)