Cuțit pentru legume Global SAI 15cm
    Cuțit pentru legume Global SAI 15cm

    Cuțit pentru legume Global SAI 15cm

    SAI-M06
    Livrare rapidă din stoc.
    659,00 lei
    cu TVA livrare în 1-2 zile

    Un cutit de bucatarie specializat conceput pentru tocarea si taierea tuturor tipurilor de legume fara a presa lama excesiv. Lama lată permite formarea de felii subțiri și facilitează transferul ingredientelor într-un castron sau tigaie de salată. Călcâiul, adică fragmentul lamei cel mai apropiat de mâner, are o formă pătrată și este folosit pentru a îndepărta, de exemplu, ochiurile de pe cartofi sau tulpini.

     

    Un cutit de bucatarie specializat conceput pentru tocarea si taierea tuturor tipurilor de legume fara a presa lama excesiv. Lama lată permite formarea de felii subțiri și facilitează transferul ingredientelor într-un castron sau tigaie de salată. Călcâiul, adică fragmentul lamei cel mai apropiat de mâner, are o formă pătrată și este folosit pentru a îndepărta, de exemplu, ochiurile de pe cartofi sau tulpini.

    Date tehnice:

    Lama - material cu 3 straturi CROMOVA 18 SANSO, otel inoxidabil ciocanat

    Maner -  otel umplut cu nisip

    Duritate  - 56-58 HRC

    Lungime totala - 28 cm

    Lungime lama - 15 cm

    Lățime lama - 4 cm

    Metoda de ascuțire - tăiere simetrică pe două fețe

    Grosimea lamei - 2, 5 mm

    Greutate - aproximativ 180 g

    Cuțitele de bucătărie Global SAI  sunt o linie exclusivă pe care Komin Yamada a proiectat-o ​​ținând cont de provocările lumii globale. Toate uneltele sunt realizate manual în Japonia și, datorită combinației dintre măiestria tradițională cu cea mai recentă tehnologie, se disting prin precizie fenomenală, ergonomie și durabilitate. Un bucătar modern primește cuțite cu proprietăți funcționale optime, care sunt un mare atu la locul de muncă.

    Lamele cuțitelor Global SAI sunt fabricate din  CROMOVA 18 SANSO.  Miez din oțel inoxidabil CROMOVA 18, duritate  56-58 HRC,  placat cu două straturi de oțel inoxidabil SUS410. Datorită acestui fapt, lama este mai durabilă și mai rezistentă la fisuri, decolorare și coroziune. Amfibienii cu lamă au o suprafață ciocănită manual care împiedică lipirea produselor de cuțit.  Spatele lamei este ușor rotunjit  pentru a spori confortul lucrului cu mâna. Noile mânere ergonomice sunt perfect echilibrate, iar canelura inovatoare pentru degetul mare oferă un control mai bun asupra cuțitului și confort în timpul lucrului. Designul uniform  face cuțitele să fie igienice și ușor de ascuțit.

    Fiecare cuțit este lustruit manual și  decorat cu șapte „puncte”  (indentări), care simbolizează regulile codului de onoare al samurailor, derivat din confucianism și budism.

    1 Obiect
    No reviews

    Cromova 18 este un oțel exclusiv pentru cuțitele Global, patentat de oțelăria Yoshikin. Conținut foarte mare de crom, clasifică acest oțel în categoria inox. Procesul de întărire se realizează prin încălzirea lamei la 1000 de grade Celsius și apoi răcirea acesteia la -80. In acest fel se obtine o duritate de 56-58 HRC. Acest oțel este potrivit atât pentru începători, cât și pentru profesioniști.

    Compoziția oțelului:

    Carbon: 0.75-1.05

    crom: 17.30

    Molibden: 1.12

    Tungsten: 0,14

    Vanadiu: 0,14

    Nichel: 0,18

    mangan: 0,40

    siliciu:  0,48

    Cupru: 0,0235

    Fosfor: 0.026-.040

    sulf: 0.004-0.035

    Astfel de proporții de elemente garantează ușurința îngrijirii cuțitului, atât în ​​ceea ce privește protecția împotriva patinei sau ruginării, dar și ascuțirea este destul de ușoară, iar pentru aceasta puteți folosi ascuțitoare circulare, fără a fi nevoie să investiți în pietre necesare oțelurilor călite. la valori mai mari.

    Cuțitele de bucătărie din oțel inoxidabil sunt mai ușor de îngrijit în comparație cu cuțitele din oțel inoxidabil (carbon). În compoziția sa chimică, în afară de fier și carbon, există și alte elemente (Crom și Vanadiu) care sunt mai rezistente la coroziune și abraziune. Cu toate acestea, trebuie amintit că niciun cuțit nu este 100% inoxidabil, așa că nu trebuie să le neglijezi complet.

    După terminarea activităților , acestea trebuie spălate și apoi șters. Când depozitați cuțitele din oțel inoxidabil într-un bloc, amintiți-vă să le uscați bine în prealabil, deoarece structura închisă a blocului nu contribuie la o bună ventilație a cuțitelor. În cel mai rău caz, acest lucru va duce la rugina pe lamă.

    Cuțitele de bucătărie lungi nefolosite pot fi lubrifiate cu ulei de camelie, datorită căruia cuțitul nostru va fi întotdeauna în stare bună.

    Este inacceptabil să spălați cuțitele în mașina de spălat vase. Produsele chimice utilizate în mașinile de spălat vase pot decolora lama, pot deteriora definitiv mânerul sau lama în sine. Temperaturile ridicate pot întări muchia de tăiere, așa că nu trăiți în vase de gătit.

    Garanția se acordă  pe o perioadă de 24 de luni  de la data achiziției.

    Garanția acoperă numai daune cauzate de defecte ascunse de fabricație sau materiale, cu condiția ca:

    instrumentul a fost utilizat în conformitate cu manualul de instrucțiuni și cu utilizarea prevăzută și întreținut corespunzător;

    a fost utilizat în condițiile recomandate de producător;

    Garanția nu acoperă daunele rezultate din utilizarea necorespunzătoare.

    Nota Comentarii (0)

    Nu sunt opinii ale clientilor in acest moment.
    Produs adăugat în lista de dorințe
    Produs adăugat la comparator

    Acest website folosește cookie-uri pentru a furniza vizitatorilor o experiență mai bună de navigare și servicii adaptate nevoilor și interesului fiecăruia.