Piatră de ascuțit KING Home 1000
Piatră de apă japoneză de înaltă calitate, perfectă pentru ascuțirea cuțitelor de bucătărie de acasă. Granul mediu (1000) este folosit pentru ascuțirea regulată a cuțitului, atâta timp cât lama nu a fost deteriorată mai grav sau tocită complet.
Piatră de apă japoneză de înaltă calitate, perfectă pentru ascuțirea cuțitelor de bucătărie de acasă. Granul mediu (1000) este folosit pentru ascuțirea regulată a cuțitului, atâta timp cât lama nu a fost deteriorată mai grav sau tocită complet.
Date tehnice:
Dimensiuni - 176 x 52 x 15 mm
Gradație - 1000
Stand inclus - da
Facut in Japonia
Instrucțiunile de utilizare
1. Înmuiați piatra în apă timp de 10-15 minute.
2. Țineți cuțitul astfel încât lama să atingă piatra de ajit la un unghi de 10-15 grade. Apoi, apăsând ușor lama, deplasați-o de-a lungul pietrei, împingând cuțitul departe de tine și spre tine cu mișcări constante, menținând tot timpul același unghi de înclinare.
3. Repetați pe ambele părți ale lamei până când întreaga margine este ascuțită și nu există bavuri în niciun punct.
4. În timpul ascuțirii, se eliberează o pulbere umedă. Nu trebuie șters sau clătit, ci trebuie continuat. Pulberea arată inestetic, dar acest depozit este cel care ascutează marginea.
5. După ascuțire, clătiți piatra cu apă și păstrați-o uscată.
Cromova 18 este un oțel exclusiv pentru cuțitele Global, patentat de oțelăria Yoshikin. Conținut foarte mare de crom, clasifică acest oțel în categoria inox. Procesul de întărire se realizează prin încălzirea lamei la 1000 de grade Celsius și apoi răcirea acesteia la -80. In acest fel se obtine o duritate de 56-58 HRC. Acest oțel este potrivit atât pentru începători, cât și pentru profesioniști.
Compoziția oțelului:
Carbon: 0.75-1.05
crom: 17.30
Molibden: 1.12
Tungsten: 0,14
Vanadiu: 0,14
Nichel: 0,18
mangan: 0,40
siliciu: 0,48
Cupru: 0,0235
Fosfor: 0.026-.040
sulf: 0.004-0.035
Astfel de proporții de elemente garantează ușurința îngrijirii cuțitului, atât în ceea ce privește protecția împotriva patinei sau ruginării, dar și ascuțirea este destul de ușoară, iar pentru aceasta puteți folosi ascuțitoare circulare, fără a fi nevoie să investiți în pietre necesare oțelurilor călite. la valori mai mari.
Cuțitele de bucătărie din oțel inoxidabil sunt mai ușor de îngrijit în comparație cu cuțitele din oțel inoxidabil (carbon). În compoziția sa chimică, în afară de fier și carbon, există și alte elemente (Crom și Vanadiu) care sunt mai rezistente la coroziune și abraziune. Cu toate acestea, trebuie amintit că niciun cuțit nu este 100% inoxidabil, așa că nu trebuie să le neglijezi complet.
După terminarea activităților , acestea trebuie spălate și apoi șters. Când depozitați cuțitele din oțel inoxidabil într-un bloc, amintiți-vă să le uscați bine în prealabil, deoarece structura închisă a blocului nu contribuie la o bună ventilație a cuțitelor. În cel mai rău caz, acest lucru va duce la rugina pe lamă.
Cuțitele de bucătărie lungi nefolosite pot fi lubrifiate cu ulei de camelie, datorită căruia cuțitul nostru va fi întotdeauna în stare bună.
Este inacceptabil să spălați cuțitele în mașina de spălat vase. Produsele chimice utilizate în mașinile de spălat vase pot decolora lama, pot deteriora definitiv mânerul sau lama în sine. Temperaturile ridicate pot întări muchia de tăiere, așa că nu trăiți în vase de gătit.
Garanția se acordă pe o perioadă de 24 de luni de la data achiziției.
Garanția acoperă numai daune cauzate de defecte ascunse de fabricație sau materiale, cu condiția ca:
instrumentul a fost utilizat în conformitate cu manualul de instrucțiuni și cu utilizarea prevăzută și întreținut corespunzător;
a fost utilizat în condițiile recomandate de producător;
Garanția nu acoperă daunele rezultate din utilizarea necorespunzătoare.
Nota Comentarii (0)